Хероината од оваа приказна моментално живее со сопругата Лорен и нејзината едногодишна ќерка

Клер Браун, 26-годишна Австралијка од Сиднеј, лесно може да ја збогати својата сметка за 12 милиони австралиски долари. Сè што треба да направи за да ги добие тие пари е да најде каква било работа, но таа едноставно не сака. Тоа е неверојатна и целосно вистинита изјава дадена пред некоја вечер на A Current Affair, чиј репортер објаснил дека таков услов поставил нејзиниот покоен татко Крис.

Тој почина во јануари, а во тестаментот истакна дека Клер ќе има имот вреден 12 милиони долари доколку исполни два негови услови, ако најде работа и ако смисли начин да придонесе за општеството.

Невработената Клер, сепак, рече дека тоа нема да се случи, но сепак побара од нејзиното семејство да испорача она што таа верува дека е нејзино.

Advertisement

Клер моментално живее со нејзиниот сопруг Лорен и нивната едногодишна ќерка, добива социјална помош и објасни за А Current Affair дека не може да работи бидејќи боледува од АДХД, нарушување на хиперактивност со недостаток на внимание и тврди дека има високофункционален аутизам.

Работодавците не се подготвени да им дадат шанса на таквите како мене“, рече таа меѓу другото, а интересно е што во нејзина одбрана излезе и нејзината свекрва. Таа, пак, рече дека луѓето не ја толерираат Клер, а се чини дека последниот збор ќе го даде судот. Имено, оваа Австралијка ќе се обиде да ги оспори условите кои и се наметнати со тестаментот.

Advertisement