Марко силно го држеше во раце малиот кој почна да дава знаци на живот додека не дојде брзата помош.

Вистинската драма се случила на патот во населбата Обреновац Звечка.

Имено, мајката се враќала од лекар со своето едногодишно бебе, бидејќи малиот имал висока температура. Во еден момент забележала дека на детето му се слошило и се онесвестило.

Вознемирената жена го запрела возилото, го зела синот од задното седиште и се обидела да му помогне, а потоа дошол друг автомобил од кој излетал маж и го одзел малиот кој веќе престанал да дише.

Advertisement

Тој веднаш го грабнал детето од рацете на мајката и бидејќи не можел да се освести, го легнал бебето на земја и почнал да и дава вештачко дишење. Започна страшната трка со времето во борбата за животот на малиот.

Како што дознава Курир, херој на денот кој го спасил детето бил Обреновецот Марко Д., кој за среќа успеал да го реанимира детето. Малото кое почнало да дава знаци на живот го држел цврсто во раце додека не пристигнала брзата помош.

– Момчето е добро, слушнав со мајка му, се опоравува и нема никакви последици, изјави херојот Марко за Курир.

Advertisement