Плутон го започнува своето ретроградно патување на 29 април, кое ќе трае до 8 октомври 2022 година.

Влегувањето на Плутон во ретроградно движење е време кога можеме да размислуваме за сопственото трансформативно патување. Сега се откриваат нови сознанија и можеби е потребен нов пристап кон работите. Ова е нашата можност полека и стабилно да го чистиме патот, повторно да ги размрдаме работите кои стагнираат и да продолжиме да напредуваме на нашето патување.

До моментот кога Плутон повторно ќе се движи директно, ќе имаме многу појасно разбирање за нашето следно поглавје за постојано постојаниот пат на трансформација. Плутон го започнува своето ретроградно патување на 29-ти април. Ова е и последен пат Плутон да се движи ретроградно во знакот Јарец. Како што ова патување се приближува кон крајот, неговите лекции само ќе се интензивираат.

Ден откако Плутон ќе почне да се движи ретроградно, го имаме првото затемнување во 2022 година – делумно затемнување на Сонцето и млада Месечина во Бик.

Advertisement

Затемнувањата секогаш претставуваат промена и трансформација и често ги отклучуваат вратите на повисоките состојби на свеста. Заедно со ретроградното движење на Плутон, ние дефинитивно имаме силна енергија што ќе помине во поголемиот дел од сезоната на затемнување.

Плутон се движи бавно, патувајќи само неколку степени од зодијакот секоја година. Ова бавно движење значи дека Плутон има време навистина да навлезе длабоко во учењата, учењата и подароците што ги носи во секоја фаза од зодијакот.

Секогаш кога некоја планета се движи бавно, како Плутон, нејзиното ретроградно движење често е такво што не го забележуваме толку многу на свесно ниво.

Ретроградното се случува кога планетата се чини дека се движи наназад од нашата гледна точка овде на Земјата, но бидејќи Плутон речиси не се движи, ова очигледно движење наназад не е такво што навистина можеме да го видиме премногу јасно, барем не со свои очи.

За нашето трето око, сепак, тоа е друга приказна, бидејќи се активира под ретроградниот Плутон. Додека движењата на Плутон се бавни на површината, во скриените слоеви, во нашето етерично тело и во нашата потсвест, енергијата се движи силно.Древните астролози верувале дека кога планетата влегува во ретроградна состојба таа патува низ подземниот свет или нашата потсвест, откривајќи скриени пораки, тајни и работи кои се кријат во сенка.

Плутон се смета за господар на подземниот свет, па затоа ја засилува енергијата на сенката. Во извесна смисла, самиот чувар на подземјето е повикан да погледне во сопствените сенки, во неговите игнорирани интуитивни пораки и во сопствената потсвест да го искорени сето она што е непотребно и за кое нема повеќе простор.

Плутон е трансформативна сила и владее со циклусот на смртта и повторното раѓање. Додека е во Јарец, тој работи напорно за да донесе промени во моќните корпорации, владите, одамна воспоставените финансиски институции и светот на големиот бизнис – сите области погодени од комбинацијата на Плутон и Јарец.

Во нашите животи, влегувањето на Плутон во ретроградно движење е време кога можеме да размислуваме за сопственото трансформативно патување.

Последното ретроградно движење на Плутон заврши во октомври 2021 година, па размислете како се трансформиравте оттогаш? Како ја искористивте енергијата на Плутон за да се соочите со вашите сенки и да излезете посилен и прероден? Плутон го отелотворува процесот на смрт и повторно раѓање. Секогаш е присутен во оние моменти од животот кога поминуваме низ процес на трансформација.

Потемните, поболни страни на овие трансформативни патувања понекогаш можат да ни го привлечат вниманието под ретроградниот Плутон. Додека стануваме почувствителни кон нив и кон тоа како нè промениле, тие исто така ни дозволуваат да стекнеме јасност и сила кога станува збор за тоа колку далеку сме стигнале.

Ако сте донеле големи одлуки кои ви го менуваат животот во изминатите неколку месеци, можеби ќе сфатите дека ви се отвораат нови сознанија или можеби ќе ви треба нов начин да им пристапите на работите.

Промените, завршетоците и идејата за загуба секогаш можат да бидат застрашувачка работа, но запомнете, енергијата на Плутон е често суптилна и деликатна. Неговите бавни движења ни даваат време да се приспособиме, време да тагуваме и време да застанеме и да сфатиме што да правиме.Времето на ретроградниот Плутон ни дава можност полека и стабилно да го расчистиме патот, да ги разнишаме работите кои повторно стагнираат и да продолжиме да напредуваме. нашето патување.

До моментот кога Плутон повторно ќе тргне директно, ќе имаме многу појасно разбирање за нашето следно поглавје за постојано постојаниот пат на трансформација.

Ослободете ги сите сенки од вашето минато кои придонесуваат за блокирање или болка, ослободете го она што повеќе не е во ваша контрола, стапнете во вашата моќ и ќе бидете подготвени да започнете нова фаза од животот.

Advertisement