6 реченици кои мажот ги кажува кога е заљубен во вас – слушајте внимателно, некои фрази се скриени сигнали за романтични чувства!

Еден од главните знаци дека му се допаѓате на мажот е дека сака да одржува комуникација со вас – ви праќа пораки, ви се јавува, ве кани на состаноци, фокусиран е да разговара со вас во општеството, покажува интерес за вашиот живот… Рускиот психолог Олга Романив (семеен психолог) објасни дека мажите користат одредени фрази, реченици со кои се обидуваат да останат во контакт со вас и да ве освојат.

Еве 6 жени кои користат кога има симпатија на нивна страна:

1. „Кажи ми за себе“. – Ако вашиот партнер е искрено заинтересиран за вас, поставува многу прашања за вашиот живот, хоби, семејството, пријателите, работата, сето тоа укажува дека тоа не е само празна љубопитност, туку желба да ве запознае подобро.

Advertisement

2. „Го ценам времето поминато со вас“ – Мажот на кој му се допаѓате се обидува да ви покаже колку е заинтересиран. На пример, тој вели дека го цени вашиот совет, ви благодарам за вашето друштво. И ако имало признание дека му недостасуваш на човекот, можеме слободно да кажеме дека е заљубен. Исто така, ако по состанокот каже дека имал убава вечер, можно е да сака повторно да се сретнеме.

3. „Сакам кога се смееш“ – Заљубениот маж се обидува да каже нешто смешно. Ако успеал да ве насмее, неговиот рејтинг во вашите очи дефинитивно ќе се зголеми – сфаќајќи го ова, партнерот ќе сака да ја искористи оваа можност. Значи, ако постојано се обидува да ве насмее, тоа значи дека има чувства кон вас.

4. „Кажи ми за себе“. – Ако вашиот партнер е искрено заинтересиран за вас, поставува многу прашања за вашиот живот, хоби, семејството, пријателите, работата, сето тоа укажува дека тоа не е само празна љубопитност, туку желба да ве запознае подобро.

5. „Може ли да ве замолам за помош? – Заљубениот маж може да побара помош во некоја работа или совет. Ова е еден вид психолошки потег за привлекување внимание, за интерес. Вака мажот се обидува да покаже дека вашето мислење му е важно. Исто така, истиот принцип може да се примени доколку тој ви ја понуди својата помош.

6. „Изгледате прекрасно“ – Ако мажот не се срами да ви даде комплимент, навистина му се допаѓате. Исто така, ова важи кога ви покажува колку талентирани, способни, шармантни, духовити, интелигентни…

Слушајте ги скриените љубовни сигнали, понекогаш тие зборуваат многу повеќе од директни зборови!

Advertisement