Секој што сака да пие чај ги фрла искористените кеси во ѓубре. Сепак, тие не знаат колку можат да бидат лековити и корисни, а во исто време да заштедат пари!

Лековитите својства на чајот се одамна познати, но искористените кеси се занемарени. И сега, можете да го комбинирате удобното со корисното.

Дали ве каснал комарец или стршлен? Дали сте изгорени? Дали имате модринка? Обидете се да ставите разладена кесичка чај на болното место и проблемот ќе исчезне!

Исто така, ако се разбудивте со темни кругови под очите – решете го проблемот со остатоците од омилениот пијалок, така што ќесите ќе ги ставите на очите и ќе го држите неколку минути.

Advertisement

Ако вашите чевли имаат непријатен мирис, ставете ги сувите кесички чај во нив преку ноќ и сите непријатни мириси ќе исчезнат до утро.

Погледнете го видеото и дознајте како можете да користите повеќе кесички чај во вашето домаќинство:

Advertisement