Во студената сезона, повеќето од нас се обидуваат да се облекуваат топло, пијат топли пијалаци и земаат витамини.

Но дури и тоа не секогаш не спасува од болеста. Секој може да фати вирус, а некои воопшто не се безбедни!

Бактериските и вирусните инфекции најчесто влијаат на респираторниот систем. Заздравувањето обично трае долго време.

Постојана кашлица и бронхитис може да се задржат од неколку дена до три недели. Затоа треба да се дејствува веднаш, веднаш по појавата на првите знаци.

Advertisement

Користењто на скапи лекови не секогаш е ефикасно. Земете природни средства. Тука е еден од најдобрите!
Природен лек за бронхитис

ПОТРЕБНО

 • 250 мл млеко
 • 1 лажиче масло
 • 1 лажиче мед
 • 0.25 лажиче сода
 • 1 жолчка

ПОДГОТОВКА

 • Варете го свежото млеко и изладете го.
 • Додаде маслото (може да биде заменето со какао путер) и медот.
 • Добро промешајте.
 • Потоа додадете сода бикарбона, жолчка од јајце и измешајте повторно добро.
 • Возрасните можат да се додаваат по желба 1 мала лажица коњак.
 • Пијте го овој лек во тек на 5 дена пред да си легнете.
 • Првите подобрувања ќе почувствувате уште следното утро
Advertisement