Дали сте знаеле дека лукот можете да го користите на различни начини?

Може да го конзумирате во салата, како додаток во храна, исто така можете и да ја исчистите скарата, а пак парче во увото во текот на ноќта може да биде многу ефикасно.

Сериозно, кромидот и лукот можат да помогнат во борбата со настинка, треска и слично.

Доколку некогаш имате болки во увото испробајте го овој лек.

Advertisement

Излупете го лукот и ставете го во увото пред да си легнете, кога ќе се разбудите ќе чувствувате многу подобро.

Advertisement