Заштедете време и пари!

Сигурно барем еднаш сте имале проблем со затнат мијалник и бавно тече вода од славината. Не ви треба мајстор за да го решите овој проблем, а една домаќинка која го пробала ова, го следела советот на водоинсталатерот и го решила проблемот за помалку од дваесет минути.

„Со денови едвај ми капеше вода од славината. Го повикав водоинсталатерот да дојде да погледне, а тој ми рече само да го одвртам филтерот и да се измие. Така направив и бев воодушевена бидејќи водата веднаш почна да тече нормално , а и заштедив пари и конечно, дефектот беше отстранет“.

Првото нешто што ќе направите е да го отстраните филтерот што се наоѓа на местото каде што тече водата од славината. Одвртете го филтерот и добро измијте го во вода со сапуница и топла вода. Кога ќе го соблечете, дефинитивно ќе најдете нешто како ситна прашина и наслаги.

Advertisement

По ова, одвртете го сифонот што се наоѓа под мијалникот и измијте ја внатрешната и надворешната страна на цревото под млаз топла вода. Користете ја крпата за миење на внатрешноста на дебелото црево колку што можете длабоко. Вклучете го повторно сифонот и веднаш ќе ја видите промената.

Со текот на времето, овие места собираат прашина, како и наслаги од маснотии и кафе, кои предизвикуваат проблеми, па затоа е важно мијалникот да се чисти барем еднаш на секои три месеци.

Advertisement