Денешните истражувачи прават различни истражувања. Еден таков е што врз основа на секој милијардер во светот, тие ја пресметале просечната нето вредност на секој хороскопски знак, заедно со процентот на милијардери кои припаѓаат на секој од нив. Проверете како се рангира вашиот знак на таа скала.

Не е изненадувачки што жените Јарец имаат најголема веројатност да станат милијардери. 20% од сите милијардери се Јарци. Одлучни се, амбициозни, остроумни и материјалисти. Парите им се важни. Парите се како тие ги ценат нивните напори и нивното место во светот.

Друг знак со најголема веројатност да стане милијардер е Лавот. Повторно, материјалистички и амбициозен знак кој сака да прави, надмине и придобие почит, внимание и восхит на другите. Лавовите се исто така благословени со моќни, природни лидерски вештини. Другите ги гледаат, па се најавуваат за врвот уште од првиот ден.

Трета на листата е Скорпијата. Моќен, самоуверен, бестрашен знак без никакви поплаки, безмилосен и очаен кога е во прашање добивањето на она што го сака. Скорпиите не се плашат од ништо и сакаат да го контролираат својот свет. Работењето за некој друг, виткањето туѓо гнездо, едноставно не е за нив. Тие се знакот алфа.

Advertisement

Бикот и Вагата се четврти и петти, што има смисла бидејќи нивниот планетарен владетел е Венера. Меѓу другото (како љубовта, задоволството и убавината), Венера владее со парите. И двата знака сакаат да живеат добар живот, а за тоа се потребни пари.

Следува Девица. Иако се природно скромни, Девиците се перфекционисти и прават сè во животот до совршенство, па во што и да влезат, работата ќе испадне одлична. Девиците вредно работат на сè, вклучително и на стекнување богатство.

Advertisement