На популарниот мрежа „Редит“ една жена го сподели својот проблем кој вклучува и врска со соседите.

Таа го постави прашањето дали е погрешно да го нахрани неухранетото дете на соседите?

Потоа напишала дека како мајка разбира колку е важно правилно да ги храни своите деца за да можат добро да растат и да се развиваат. Таа, исто така, ја разбира важноста од промовирање на здрав начин на живот, но не фокусирање на тежината и сликата на телото со цел да се изгради соодветна самодоверба. За жал, се чини дека нејзините соседи не се чувствуваат исто.

Родителите на Нина се занимаваат со фитнес, дури и ја мерат на секои две недели за да не се здебели.

Advertisement

– Не ја хранам со ѓубре, туку всушност здрави оброци како ориз, зеленчук, кари, пилешко на скара, чорби, риба, салати итн. Само редовни ручеци и вечери. Таа јаде во мојата куќа до три пати неделно (но понекогаш помалку, а понекогаш и повеќе), а моите ќерки често и носат грицки кога поминуваат време со неа. Нема алергии или здравствени проблеми кои и го ограничуваат внесот на храна, освен стравот дека ќе има прекумерна тежина – напишала оваа жена.

Девојчето раскажало дека малку се здебелило околу Божиќ, а потоа се пожалила дека родителите премногу ја притискале.Родителите тогаш дознале и ја нападнале сосетката, но таа смета дека треба да продолжи да ја храни.

– Мислам дека не треба да престанам. Ако детето е гладно, не треба да се храни? Зарем на тоа дете не треба да му се дозволи само да одмара, а не постојано да прави милион спортови и вежби пред да му дозволат да се опушти – напишала жена која тврди дека е во страшна ситуација.

Како би се чувствувале вие ​​да сте на нејзино место?

Advertisement