Многу Индијци веруваат дека таквите животни предвидуваат катастрофа

Двоглава змија е пронајдена во шумите во источна Индија, која ги запрепасти и експертите за животни. Станува збор за т.н неотровна волчја змија, а двоглавиот волк сè уште бил младенче кога бил откриен пред две години.

Змијата има две целосно развиени глави, вкупно четири очи и два јазика, а долга е 14 сантиметри. Двете глави работат независно, па затоа е доста предизвик кога треба да преживеат во дивината бидејќи си ја крадат храната.

– Една од главите е малку поразвиена, но и двете подеднакво се борат за храна – изјавил експертот за змии и фотограф Ракеш, кој ја открил змијата-волк.

Advertisement

Сепак, Индијанците не се задоволни од овој изум. Многумина веруваат дека двоглавите животни носат катастрофа. Во дивината, едно од 100.000 животни се раѓа со две глави. Откако била фотографирана и идентификувана, двоглавата змија била вратена во дивината.

Advertisement