За тоа ви требаат: мандарина, нож, масло, кибрит.

Мандарините се исклучително вкусни! Но, зад нив секогаш има кора. Наместо да го фрлите, можете да го трансформирате во декоративен детал – свеќа.

За тоа ви требаат: мандарина, нож, масло, кибрит.

Постапка:

Advertisement

Мандарината исечкајте ја со нож, за да ги одвоите двете половини од кората. Потоа излупете!

Наполнете ја долната половина со обично масло. Горната половина ќе ја покрие свеќата. Ова е местото каде што ќе пресечете дупка во средината.

Ова ќе овозможи кислородот да стигне до свеќите, за да можат да изгорат.Потоа земете кибрит и запалете го малиот, бел дел што остана по лупењето на мандарина.

Мала, магична светилка е подготвена – совршен декоративен додаток!

Повторно погледнете го целиот процес:

Advertisement