Веројатно се прашувате што можат да направат три лажици шеќер додадени во вашите алишта. Излегува дека овој типичен кујнски производ добро функционира и во бањата. Неговиот ефект сигурно ќе ви се допадне.

Во зависност од саканиот ефект, натопете ја облеката во вода со шеќер или додајте ја во машината за перење, во преградата за детергент или омекнувач.

Не секој знае, но шеќерот, освен слаткиот вкус и високата калориска вредност, има уште неколку предности. Три лажици се доволни за да се види разликата.

Што е тоа?

Advertisement

Па, шеќерот делува како освежувач на бојата. Едноставно натопете ја облеката во раствор од шеќерна вода и почекајте неколку часа. После тоа, се мие како и обично. Овој метод го спречува избледувањето на ткаенините и ја подобрува нивната природна боја. Ова значи дека ќе работи добро за бела, црна или обоена облека. Универзалноста е нејзината несомнена предност.

Ако немате толку време или желба да си играте со натопена облека, можете да го направите тоа побрзо.

Само ставете го шеќерот во машината за перење, во преградата за детергент или директно во барабанот. Ова е доволно за да се продолжи убавиот изглед на облеката.

Advertisement