Најмладиот милијардер денес ве соборува со својот изглед.

Според магазинот „Форбс“, Густав Магнар Вице е најмладиот милијардер во светот, со имот проценет на три милијарди евра, кои ги наследил од својот татко, основачот на норвешката компанија Салмар.

Капиталот на Густаво е 4,3 милијарди долари главно од компанијата на неговиот татко – SalMar ASA, еден од најголемите светски добавувачи на лосос, а компанијата му е предадена во 2013 година кога имал само 19 години.Сепак, се чини дека овој згоден наследник е не е премногу заинтересиран за водење на една од најголемите индустрии во Норвешка, тој претпочита другите да го прават тоа наместо него.

„Не можете само да тврдите дека сте на чело на толку голема организација. Мора да бидете подготвени за тоа. Ако веќе постои алтернатива, најдобрата личност, маж или жена, мора да ја добие работата. Толку многу е во прашање – вредности, работни места, клучни фактори…“, изјави Густав за норвешките медиуми пред неколку месеци.

Advertisement

Фокусиран на модната кариера, Густав Магнар е модел со 130.000 следбеници на Инстаграм. На фотографиите кои ги објавува се гледаат неговите тетоважи, а направени се на егзотични локации, заедно со неговите професионални фотографии.

Меѓутоа, Густав не го запоставил целосно бизнисот – го интересираат европските старт-ап, па често вложува во нив.Во една прилика признал дека неговите родители мислат дека згрешиле затоа што толку рано му дале богатство.

„Тие веруваат дека требало подобро да размислат. Ова е веројатно затоа што бев ставен во центарот на вниманието на јавноста. На почетокот беше многу чудно. „Она што луѓето го мислат ве прави малку нервозен“, рече тој.

Тој еднаш призна дека неговите родители мислат дека згрешиле затоа што толку рано му дале богатство.

Advertisement