Ова може да биде предизвикано од голем број различни проблеми.

Нема ништо полошо од тоа да ги извадите алиштата од машината и да почувствувате гаден, кисел мирис наместо мирисот на свежото алишта што го очекувавте. Алиштата може дури и да излезат од машината со свеж мирис, но по сушењето може да добијат лут мирис, пишува Express.

Тоа може да биде предизвикано од голем број различни проблеми, но за среќа, љубителите на ѕвездата за чистење на г-ѓа Хинч споделија како „најдобро“ да се борат против неа. Зборувајќи за советите за чистење на г-ѓа Хинч на Фејсбук, една жена рече дека нејзините чаршафи мирисаат ужасно откако ќе се исушат.

Објавата доби преку 100 коментари од колеги ентузијасти за чистење кои сакаа да ги споделат своите најдобри совети, од кои повеќето тврдеа дека тоа се должи на акумулацијата на детергент и омекнувач и недоволно чистење на алиштата.

Advertisement

„Обидете се да додадете шолја алкохол за триење во преградата кога се миете. Одлично за отстранување на непријатните мириси“, е еден од советите.

„Користете шолја оцет за миење и шолја за плакнење. Оцетот ќе го намали мирисот, а постелнината ќе биде помека“, советуваат и тие, а еден корисник тврди дека е добро наместо течен детергент или капсули да се користи прашок за перење.

Дури и експертите за чистење во Persil препорачуваат да се додаде алкохолен оцет во алиштата кога облеката има непријатен мирис, пренесува Poslovni.hr.

„Оцетот е одличен дезодоранс и не грижете се – вашата облека нема да мириса на кисел лук“, велат тие.

Advertisement