Фотографијата на Беверли Жубер која ја доби наградата „National Geografie“.

На прв поглед кога ќе ја видите фотографијата, гледате коњи, но вашата визија ве мами.

Ако погледнете малку подлабоко во фотографијата, ќе видите дека се работи за зебри кои ја минуваат реката.

Само два отсто од луѓето веднаш гледаат за што се работи. Обиди се повторно.

Advertisement

Погледнете ја сликата, ВСУШНОСТ СТАНУВА ЗБОР ЗА ЗЕБРИ КОИ ЈА ПОМИНУВААТ РЕКАТА!

Advertisement