На самохраните родители не им е лесно да ги усогласат романтичните излегувања и грижата за децата

Понекогаш единствената опција, ако сакаат малку време за себе, е да ангажираат дадилка. Иако многумина не се среќни да го направат тоа, сите очекуваат дека кога детето ќе остане со возрасна жена чија работа е, тие ќе најдат сè како што оставиле.

Една жена покажа дека тоа не е секогаш така.

На профилот на TikTok @thezenmommy, една фрустрирана мајка кажа дека една вечер ангажирала дадилка, а кога се вратила од вечерно излегување, ја дочекал хаос. -Кога ќе се вратите дома од состанок, а новата дадилка вака излезе од дома.- напиша таа во насловот на видеото на кое се гледаат расфрлани кутии со храна од доставата, кора од овошје и празни шишиња со пијалоци на површините во кујната. Иако од краткото видео не е јасно кој направил таков хаос; жена пред излегување или дадилка: објавата брзо беше преплавена со бројни коментари.

Advertisement

– Ако очекувате чистење, тоа треба да биде вклучено во платата – напишал еден корисник, додавајќи дека не сака ни дадилката да чисти бидејќи тоа значи дека повеќе се грижи за редот отколку децата.

– Дадилката не е чистачка! – коментираше некој, но има и такви кои мислеа поинаку. – Со години работам како дадилка и чистењето е вообичаено, особено ако правам хаос, но и ако се најдам така – напишала една жена, пренесува The Sun.

Кој е вашиот коментар?

@thezenmommy

Like, really?! 🤦‍♀️ #lifewithkids #momlife #messykids

♬ Immediately No – odafin.t.schultz

Advertisement