Не само што се изнајмуваат станови по безобразно високи цени, туку и самиот животен стандард е поскап отколку во другите градови, како што се храна и други потреби.

За да се справат со ова, многу жители на NewYоrк се принудени да гледаат на работите поинаку. Тие излегоа со уникатни начини да живеат во градот без да трошат толку многу.

Фелис Коен го најде најиновативниот начин на живот во NewYоrк и сигурно никогаш не сте го виделе нејзиниот метод. Не така.

Коен живее на Горниот Запад во NewYоrк и е на само неколку чекори од најголемите атракции, како што се Централ Парк и Центарот Линколн.

Advertisement

Од овој опис, може да помислите дека плаќа многу висока кирија. Сепак, таа плаќа само 700 долари месечно за нејзината соба. Да, тоа е многу за нас, но за NewYоrк – тоа е навистина ефтино!

Сепак, таа мораше да се откаже од некои работи … живееше во стан од 8 квадратни метри. Веројатно не е поголема од собата на вашите деца, но некако Коен успева да го стави целиот свој живот во оваа супер мала соба.

Advertisement